środa, 17 stycznia 2018

Pasta z awokado i fety

Przepis podpatrzony u Renaty. Pyszna i aromatyczna pasta do kanapek. Idealnie komponuje się z wędliną.









Składniki

  • 1 szt dojrzałego awokado
  • 100 g sera feta
  • mielone płatki chili (ilość zależy od preferencji smakowych)

    Przygotowanie

    1. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia.
      Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę.
      Podajemy do chleba, jako dodatek do wędlin.
      Jeśli chcemy by pasta dłużej postała, wrzucamy do niej pestkę i szczelnie zamykamy.

1 komentarz:

  1. Rzuciłem okiem na zdjęcie i pomyślałem, że to pasta z chrzanu japońskiego wasabi, taka jaką zajadał w filmie Jean Reno. A to awokado z fetą. Też pysznie :)

    OdpowiedzUsuń