Prosta i szybka w przygotowaniu surówka, zadowoli
najwybredniejsze podniebienia. Idealnie nadaje się do mięs, jak i dań
warzywnych.
Składniki
1/2 główki kapusty pekińskiej (około 700 g)1 marchew
1 garść natki pietruszki
1 czerwona cebula
3 ogórki kiszone
1 jabłko
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie
Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę
jabłko, startą na wiórki marchew, pokrojone w kostkę ogórki, posiekaną natkę i
cebulę.
Mieszamy z jogurtem i majonezem.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńPekińska rządzi ;) Fajna, łatwa suróweczka ;)
OdpowiedzUsuń