piątek, 15 grudnia 2017

Sałatka z brukwią

Wraca do łask to warzywo. Znaliśmy je z dzieciństwa jako składnik jedzenia zwierząt. Teraz doceniamy walory smakowe. Zwierzęta były karmione smacznie. 









Składniki

  • 1 brukiew(500-600 g)
  • 4 marchewki
  • 3 ziemniaki
  • 2 pietruszki
  • 2 jabłka
  • 1 czerwona cebula
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

     

     

     

    Przygotowanie

      Warzywa ugotowałem w osolonej wodzie. Jajka ugotowałem na twardo.
    Jabłka i cebulę obrałem, drobno pokroiłem. Natkę pietruszki opłukałem, posiekałem.

    Ugotowane warzywa obrałem, pokroiłem w kostkę. Wszystkie składniki połączyłem. Doprawiłem solą i pieprzem. Dodałem majonez i jogurt. Delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz