piątek, 15 grudnia 2017

Kremowa zupa z brukwi



Wspaniały smak brukwi, połączony z czarnym czosnkiem. Szybko, smacznie i treściwie <3









Składniki

500 g brukwi
1,5 l bulionu warzywnego 
1 marchew
6 ząbków czarnego czosnku
makaron
natka pietruszki
sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie

 
Brukiew obieramy na tarce o dużych oczkach, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy 15 min na dużym ogniu. Lekko schładzamy, blendujemy na gładko.
Ponownie podgrzewamy, dodajemy startą na dużych oczkach, marchew oraz pokrojony w kostkę czosnek.
Całość gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz