Sałatka katalońska
Danie z kuchni hiszpańskiej
Składniki
-
główka
sałaty
-
2
gałązki selera naciowego
-
2 cebule
-
2 jajka
-
50 g szynki
-
3 filety
anchois
-
100 g
kiełbasy wiejskiej
-
sos winegret
-
sól
-
pieprz
-
majonez
Przygotowanie
Sałatę dokładnie umyłem , dokładnie osączyłem, porwałem palcami na drobne kawałki.
Gałązki selera oczyściłem, pokroiłem na nieduże kawałki. Cebule obrałem ,
pokroiłem w krążki. Wszystkie składniki wymieszałem z niewielką ilością
sosu winegret, ułożyłem dekoracyjnie na półmisku. Szynkę pokroiłem w drobną kostkę, anchois podzieliłem na cząstki ,
kiełbasę obrałem ze skórki, posiekałem ( można zmielić ). Wszystkie
składniki wymieszałem , ułożyłem na sałacie.
Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na ósemki. Ułożyłem na sałatce.
Całość doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Skropiłem sosem winegret.
Podałem z majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz