czwartek, 31 sierpnia 2017

Kurczak w boczku z ziemniaczanym nadzieniem



Bo z nami jest właśnie tak…by produkty nie zmarnowały się, a to promocja, a to coś tam i właśnie tak później wychodzi. A wyszło pysznie, więc gorąco polecamy, nie tylko do piekarnika, również na grilla ;)








Składniki

4 udka z kurczaka
300 g ziemniaków
1 cebula
200 g surowego wędzonego boczku w plastrach
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce, doprawiamy solą i pieprzem, odciskamy z nadmiaru płynu.
Udka z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, usuwamy kości.
Udka rozkładamy skórą do spodu, dodajemy farsz, zawijamy jak na roladki, oprószamy solą i pieprzem.
Udka owijamy w boczek, układamy na blaszce, zapiekamy 45 min w temperaturze 180°C.
Podajemy z ulubioną surówką.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz