Nagle zachciało nam się placków, ale takich innych…więc
zrobiliśmy z cebuli. Zamiast mąki pszennej, użyliśmy z soczewicy. Bardzo szybko
można ją przygotować.
Składniki
500 g cebuli1/2 szklanki zielonej soczewicy
2 jajka
natka pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie
Cebule obieramy, ścieramy
na tarce o dużych oczkach.
Soczewicę mielimy i razem z jajkiem oraz posiekaną natką
pietruszki (2-3 łyżki), dodajemy do cebuli. Mieszamy, do smaku doprawiamy solą
i pieprzem.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, podajemy z jogurtem
naturalnym i posiekaną natką.
Mniam, muszę wypróbować, bo chcę się przekonać do soczewicy ;) I do tego składniki- bez mąki, duży plus dla mnie :)
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy i pozdrawiamy ;)
UsuńWszystko super, tylko jak tyle cebuli zetrzeć? ;)
OdpowiedzUsuńSą roboty kuchenne ;) Pozdrawiamy ;)
Usuń