środa, 5 kwietnia 2017

Filety kurczaka ze szparagami i serem

Zrobienie całego dania wraz z dodatkami nie zajmie nam więcej niż 35 min. Przy tym zaskoczymy naszych domowników eksplozją kolorów, smaków i zapachów.







Składniki (dla dwóch osób)

1 filet z kurczaka (ok 350 g)
4 zielone szparagi
3 łyżki startego sera cheddar
2 łyżeczki pesto z suszonych pomidorów
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Filet myjemy, oczyszczamy i kroimy na dwie części. Każdą cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Na środek każdej układamy po 2 szparagi, posypujemy startym serem, zwijamy.
Układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy pesto z suszonych pomidorów, zapiekamy 25 min w temp 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz