Składniki
350 g wołowiny5 cm korzenia imbiru
2 łyżki oleju
1 cebula
4 ząbki czosnku
1 kora cynamonu
1 gwiazdka anyżu
1/2 łyżeczki chilli chipotle wędzone
100 g ryżu
3 główki kapusty pak choi
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso kroimy na 2-3 mm plastry.
W garnku rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną cebulę, korę
cynamonu, anyż i smażymy razem około 5 min, często mieszając.
Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz imbir,
chilli i chwilę razem smażymy.
Całość zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, ,
doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 40
min, do momentu kiedy mięso zmięknie.
Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę oraz ryż i gotujemy do
jego miękkości.
Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Uwielbiam wołowinę, zupka wygląda rewelacyjnie :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńŚwietna zupka :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń