czwartek, 2 lutego 2017

Gruszka pod kruszonką

Deser banalny w przygotowaniu, a smak...<3 nie da się opisać, trzeba koniecznie zrobić <3










Składniki

4 duże gruszki
20 g cukru waniliowego
1 łyżeczka mielonego cynamonu
150 g mąki
100 g masła
100 g cukru pudru

 

 

Przygotowanie

 
Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.

Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.

Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.

Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.

2 komentarze:

  1. Robiłam jabłuszka pod kruszonka, były pyszne. Pewnie gruszki będą delikatniejsze i dzięki temu może jeszcze smaczniejsze. :-)

    OdpowiedzUsuń