piątek, 3 lutego 2017

Kapusta zasmażana z groszkiem

Wszelkiego rodzaju kapustę uwielbiamy. Zasmażaną, gotowaną, duszoną...w gołąbkach, zupach itp itd. Wdzięczny temat kulinarny <3 Tutaj jako dodatek do dania głównego, idealna z kopytkami <3








Składniki

1/4 białej kapusty
1 mała puszka groszku konserwowego
1 cebula
1 łyżka smalcu
100 ml bulionu
1 łyżka mąki
sok z cytryny
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Posiekaną cebulę podsmażamy na smalcu. Kapustę siekamy, dodajemy do cebuli, chwilę razem podsmażamy i dodajemy bulion.
Całość cały czas smażymy, od czasu do czasu mieszamy.
Gdy kapusta zmięknie, dodajemy osączony z zalewy groszek, mąkę i dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz