sobota, 4 lutego 2017

Karkówka smażona w marynacie

W zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe.






Składniki

4 kotlety z karkówki wieprzowej
Marynata
50 ml oleju rzepakowego
20 ml sosu sojowego
1 łyżka musztardy dijon
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry.

Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz.

Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.

4 komentarze: