Składniki
4 kotlety z karkówki wieprzowejMarynata
50 ml oleju rzepakowego
20 ml sosu sojowego
1 łyżka musztardy dijon
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry.
Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę
czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1
godz.
Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po
kilka minut z każdej strony.
Pyszne jedzonko :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy :*
UsuńRzadko smażę karkówkę ale przepis i potrawa wyglądają apetycznie a więc chyba spróbują ją przyrządzić :)
OdpowiedzUsuńPolecamy ;)
Usuń