niedziela, 18 grudnia 2016

Grilowane polędwiczki wieprzowe z borowikami i pomidorkami

Połączenie prawdziwków uduszonych na maśle z grillowanymi pomidorkami i polędwiczką wieprzową , yummy . Polecamy . 








Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • 250 g prawdziwków
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 średnie ziemniaki

     

     

    Przygotowanie

      Polędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką.
    Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw.
    Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej.
    Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem.

    Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
  Zgrillowałem pomidorki koktajlowe. Na oliwie usmażyłem talarki ziemniaków.

Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrillowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz