Składniki
- 500 g polędwiczek wieprzowych
- sól
- pieprz
- tymianek
- rozmaryn
- 250 g prawdziwków
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- kilka pomidorków koktajlowych
- 
                        
                                                                2 
średnie ziemniaki                                                    PrzygotowaniePolędwiczki pokroiłem na plastry. Rozbiłem lekko ręką.
 Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw.
 Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej.
 Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem.
 
 Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrillowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.



 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz