Składniki
- 500 g polędwiczek wieprzowych
- sól
- pieprz
- tymianek
- rozmaryn
- 250 g prawdziwków
- ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- kilka pomidorków koktajlowych
-
2
średnie ziemniaki
Przygotowanie
Mięso natarłem pokruszonym pieprzem, tymiankiem, rozmarynem i oliwą. Oliwą na koniec koniecznie, gdyż zamknie ona pory mięsa i nie przejdzie ono aromatem przypraw.
Polędwiczki pozostawiłem na około godzinę w temperaturze pokojowej.
Tak zamarynowane mięso zgrillowałem , doprawiłem solą i pieprzem.
Prawdziwki pokroiłem na podłużne plastry. Na patelni rozgrzałem masło, poddusiłem czosnek i usmażyłem grzyby
Na talerzu ułożyłem równolegle usmażone ziemniaki, zgrillowane polędwiczki , posypałem posiekaną natką. Dodałem pomidorki w towarzystwie ulubionego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz