środa, 30 listopada 2016

Sałatka z marynowanymi rydzami

I tak można wykorzystać marynowane rydz.








Składniki

  • sałata lodowa
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • słoiczek marynowanych rydzów ( po odsączeniu 150 g )
  • - sos : 50 ml oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

     

     

    Przygotowanie

      Sałatę po opłukaniu i osuszeniu porwałem na mniejsze kawałki. Jajka ugotowane na twardo pokroiłem na kawałki. Rydze osączyłem, pokroiłem na paski.
    Przygotowałem sos. Olej wymieszałem z miodem, sokiem z cytryny i musztardą na gładki sos.
    Na talerzu rozłożyłem sałatę, na niej rydze i cząstki jajek.
    Całość polałem sosem. Oprószyłem solą i pieprzem.

4 komentarze: