Pumpkin Stew
Danie z kuchni argentyńskiej
Składniki
-
1 kg
wołowiny gulaszowej
-
1 duża
cebula
-
2 ząbki
czosnku
-
3 łyżki
oleju
-
2 duże
pomidory
-
1
zielona papryka
-
sól
-
pieprz
-
1
łyżeczka cukru
-
3 ziemniaki
-
3
słodkie ziemniaki
-
garść
suszonych moreli
-
2
szklanki bulionu wołowego
-
masło
-
1
średnia dynia(ok 1 kg miąższu)
-
1/4
szklanki sherry
-
pół
puszki kukurydzy
Przygotowanie
Mięso obsmażyłem na oleju razem z posiekaną cebulą i posiekanym czosnkiem.
Dodałem pokrojone w kostkę pomidory, drobno pokrojoną zieloną paprykę,
łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, cukier, morele, oba rodzaje
ziemniaków ( pokrojone w kostkę ) i bulion.
Przykryłem i dusiłem godzinę. W tym czasie obrałem i oczyściłem dynię,
miąższ pokroiłem na kawałki, podsmażyłem na maśle, oprószyłem sola i
pieprzem. Dodałem do mięsa razem z sherry i kukurydzę. Wstawiłem do
piekarnika, zapiekałem przez godzinę w temperaturze 160 stopni C.
Bardzo ciekawie i smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń