Składniki
4 bułki (ulubione)350 g wędzonego boczku
4 plastry żółtego sera (ulubionego)
sałata lodowa
1 pomidor
2 ogórki konserwowe
cebula czerwona
remulada duńska
Przygotowanie
Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w
cienkie piórka.
Boczek kroimy na 3-4 mm plastry, grillujemy z obu stron.
W tym czasie rozcinamy bułki. Układamy na blaszce, osobno
spód i góra. Na dolną część bułki układamy ser. Zapiekamy w piekarniku
rozgrzanym do 200°C
przez 5-7 min.
Po tym czasie bułki wyciągamy z piekarnika i układamy na
spodniej części sałatę, boczek, ogórki, pomidor, cebulę, polewamy sosem,
przykrywamy górną częścią bułki.
Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz