niedziela, 27 listopada 2016

Bułki z grillowanym boczkiem

Wczoraj był dzień szoppingu, więc trzeba było coś na szybko przygotować, bo to skoki, mam talent, voice...no to kiedy. Szybko zwięźle i na temat trza coś było wymyślić ;) Gorąco Wam polecamy, nasz ulubiony sos od Folwark, Remuladę duńską <3Gdzie ją kupić? Z lewej strony bloga jest banner, który przekierowuje na sklep internetowy Frisco. Zachęcamy do skorzystania.







Składniki

4 bułki (ulubione)
350 g wędzonego boczku
4 plastry żółtego sera (ulubionego)
sałata lodowa
1 pomidor
2 ogórki konserwowe
cebula czerwona
remulada duńska

 

 

Przygotowanie

Pomidora i ogórki kroimy na plasterki. Cebulę kroimy w cienkie piórka.

Boczek kroimy na 3-4 mm plastry, grillujemy z obu stron.

W tym czasie rozcinamy bułki. Układamy na blaszce, osobno spód i góra. Na dolną część bułki układamy ser. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 5-7 min.

Po tym czasie bułki wyciągamy z piekarnika i układamy na spodniej części sałatę, boczek, ogórki, pomidor, cebulę, polewamy sosem, przykrywamy górną częścią bułki.

Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz