sobota, 26 listopada 2016

Farfalle ze słonecznikowym pesto

Makarony...najwdzięczniejszy temat na obiad. Wszystko dodać można, i tak świetnie smakuje. Tutaj wersja w 20 min.







Składniki

300 g makaronu farfalle
1 garść świeżego oregano
2-3 łyżki pestek słonecznika
1/3 szklanki startego parmezanu
100 ml oleju rzepakowego
pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

W tym czasie przygotowujemy pesto.

Oregano, pestki, ser, olej miksujemy na gładko, do smaku doprawiamy pieprzem.

Gorący makaron dokładnie łączymy z sosem.

Podajemy od razu.

6 komentarzy:

  1. Nigdy nie robiłam słonecznikowego pesto! Chyba muszę spróbować, bo danie wygląda bardzo smakowicie!
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Łatwe w wykonaniu i zapowiada się pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń