Składniki
300 g makaronu farfalle1 garść świeżego oregano
2-3 łyżki pestek słonecznika
1/3 szklanki startego parmezanu
100 ml oleju rzepakowego
pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Odcedzamy.
W tym czasie przygotowujemy pesto.
Oregano, pestki, ser, olej miksujemy na gładko, do smaku
doprawiamy pieprzem.
Gorący makaron dokładnie łączymy z sosem.
Podajemy od razu.
Apetyczne danie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńNigdy nie robiłam słonecznikowego pesto! Chyba muszę spróbować, bo danie wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Szybko i smacznie <3 Polecamy ;)
UsuńŁatwe w wykonaniu i zapowiada się pysznie ;)
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy ;)
Usuń