Burger z kaczki
Czasami niezdrowe dania zwyciężają. Burger ? Oj tak, ale może jakiś
inny? Widzimy piersi kaczki , hmm , przecież kaczka też może się
sprawdzić.
I udało się wyszło smacznie i troszkę inaczej.
Składniki
-
2 piersi
z kaczki
-
2 jajka
-
bułka tarta
-
4 bułki z
sezamem
- tymianek
-
majeranek
-
pieprz
-
sałata
-
korniszony
-
oliwa z
oliwek
-
czerwona
cebula
-
skórka
przypieczona z kaczki
-
sól
Przygotowanie
Z piersi odkroiłem skórę, mięso przemieliłem ( średnie oczka ),
dodałem jajka, bułkę tartą, kilka łyżek oliwy, przyprawy, wyrobiłem.
Uformowałem burgery, zapiekłem w piekarniku w 180 stopniach, aż
wierzchnia warstwa się przyrumieniła. Można zgrillować. Skórkę
przypiekłem na patelni, pokroiłem w paski.
Pokroiłem korniszony w paski, cebulę w krążki. Bułki przekroiłem,
wstawiłem do piekarnika na kilka minut, aby się podgrzały. Po wyjęciu
posmarowałem sosem, dodałem sałatę, burgery z kaczki i pozostałe
dodatki. Polałem sosem.
Sos : wg uznania, co kto lubi: czosnkowy, tysiąca wysp np.
Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie : Folwark & Frisco
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz