Składniki
1 duża marchew1 pietruszka
kawałek selera
2 ząbki czosnku
50 g masła
300 g ziemniaków
1,2 bulionu warzywnego
50 g kaszy orkiszowej
1 puszka czerwonej fasoli (425 ml)
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
Przygotowanie
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na
maśle razem z posiekanym czosnkiem i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy
pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do ich miękkości.
Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy fasolę i majeranek. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy ;)
Usuńciekawy przepis na zupę:)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń