czwartek, 27 października 2016

Surówka z żółtych pomidorów

Prosta, pyszna z aromatycznym dressingiem.







Składniki

250 g żółtych pomidorów
1 szalotka
szczypiorek
bazylia
50 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżeczka musztardy dijon
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu malinowego

 

 

Przygotowanie

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w półksiężyce.
Szalotkę obieramy i kroimy w piórka.
Szczypiorek i bazylię siekamy, mieszamy z pomidorami i szalotką.
Oliwę, ocet, musztardy i miód dokładnie ze sobą łączymy, wlewamy do pomidorów, mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 min.

2 komentarze:

  1. Kilka lat temu miałam w ogródku żółte pomidory. Są bardzo smaczne i słodkie. Surówka Wasza jest pyszna i piękna zarazem :)

    OdpowiedzUsuń