Składniki
- 4 pomidory owalne , np. śliwkowe
- 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów
- drobno starta skórka z 1 cytryny
- 115 g tuńczyka z puszki
- 2 łyżki kaparów
- sól
- pieprz
- 2 suszone pomidory pokrojone w paski
-
świeża
bazylia
Przygotowanie
W ten sposób przygotowane pomidory ułożyłem przeciętą stroną do dołu na blasze do pieczenia, zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni przez 12 minut. Następnie wyjąłem je i pozostawiłem do wystygnięcia.
Gotową masą wypełniłem połówki pomidorów, ozdobiłem pokrojonymi suszonymi pomidorami i bazylią. Podgrzałem krótko w piekarniku.
Bardzo ciekawy przepis i wspaniała prezentacja :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
Usuń