Składniki
300 g makaronu linguine (może być też fettuccine)1 mała cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
6 łyżek oleju rzepakowego
3 łyżki mrożonych krewetek koktajlowych
1 łyżka sosu ostrygowego
1/4 łyżeczki chilli
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
natka pietruszki
świeża bazylia
tarty parmezan
Przygotowanie
Makaron gotujemy al’ dente. Odsączamy.
Cukinię kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju razem z
posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodajemy mrożone krewetki, dusimy pod
przykryciem, do momentu roztopienia glazury. Następnie dodaje dodajemy sos,
mielone chilli, koncentrat, chwilę podsmażamy.
Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy z sosem i
posiekanymi ziołami. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem.
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńWygląda genialnie... aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń:D Miło ;)
UsuńPyszne danie, parmezan świetnie widać, mniamm 😆
OdpowiedzUsuńUwielbiamy makarony <3
Usuńwięcej i więcej nie tylko na talerzu bo potem wejdzie w Tyłek :) wygląda świetnie!
OdpowiedzUsuń:D Dziękujemy ;)
Usuń