niedziela, 21 sierpnia 2016

Ziemniaki z maślanką

Już od dawna, wręcz marzyliśmy o takim obiedzie, więc popełniliśmy. Uwielbiamy takie dania, szczególnie wtedy, gdy nie chce się nic robić, nawet robienie nic bardzo męczy :P Do tego można jeszcze podać jajko sadzone lub w koszulce. Iście boska strawa ;)








 

Składniki

800 g ziemniaków
1 duża cebula
1 serdelek drobiowy
1 pęczek szczypiorku
2 łyżki smalcu
500 ml maślanki

 

Przygotowanie

 
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Ziemniaki tłuczemy.

Na rozgrzanym smalcu podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojony w drobną kostkę serdelek.

Dodajemy razem z tłuszczem i posiekanym szczypiorkiem do ziemniaków i dokładnie mieszamy.

Podajemy z zimną maślanką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz