sobota, 20 sierpnia 2016

Sałatka po żydowsku

Troszkę inna wersja sałatki żydowskiej 










Składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 1 duża cebula
  • szczypiorek z dymką
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

     

    Przygotowanie



    Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i szczypiorek posiekałem. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się uzupełniły.

1 komentarz: