Sałatka po żydowsku
Troszkę inna wersja sałatki żydowskiej
Składniki
-
4 jajka
ugotowane na twardo
-
5
ziemniaków ugotowanych w mundurkach
-
1 duża
cebula
-
szczypiorek z dymką
-
3-4
łyżki majonezu
-
1 duży
ogórek kiszony
-
1 duży
ząbek czosnku
-
sól
-
pieprz
Przygotowanie
Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem,
pokroiłem je w kostkę. Ogórka również pokroiłem w kostkę. Cebulę i
szczypiorek posiekałem. Czosnek przecisnąłem przez praskę. Wszystko
wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem do
lodówki, aby smaki się uzupełniły.
Piękna i smaczna :)
OdpowiedzUsuń