poniedziałek, 25 lipca 2016

Podudzia pieczone w sosie barbecue

Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "guru" napisała niedawno, że jak upał, to mięsa się nie chce...a jednak. Statystyki potwierdzają, że Polacy lubią grillować z rodziną, ze znajomymi...ot tak, po prostu. Zdecydowanie tak przygotowane mięso nadaje się na tę okoliczność ;) Polecamy sos barbecue, który idealnie komponuje się z mięsem drobiowym od Folwark







Składniki

1 kg podudzi
500 ml sosu barbecue od Folwark

 

Przygotowanie


Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski.

Następnie zalewamy sosem, dokładnie mieszamy, tak by mięso całe było pokryte barbecue.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C.

Później 10 min bez przykrycia w tej samej temperaturze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz