czwartek, 28 lipca 2016

Kiełbasa chorizo z patelni

Chorizo z patelni. Wykorzystaliśmy kiełbasę przywiezioną z Madery. 








Składniki

  • kiełbasa chorizo ok 300g
  • 1 szt żółtej papryczki pepperoni
  • 1 cebula
  • 100 g ryżu thaibonne
  • oliwa z oliwek
  • pół czerwonej papryki

     

    Przygotowanie

      Ryż ugotowałem w osolonej wodzie z dodatkiem.
    Kiełbasę pokroiłem w grubsze plastry. cebulę w krążki.
    Papryczkę oczyściłem z pestek, ( jeśli ktoś lubi bardzo ostre dania, można pestki zostawić). Następnie drobno je pokroiłem. Czerwoną paprykę po usunięciu pestek pokroiłem w paski.
    Wszystkie składniki podsmażyłem na oliwie z oliwek. Podlałem odrobiną wody ( tak aby zrobiło się troszkę sosu) i dusiłem około 10 minut.
    Podałem bardzo gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz