Składniki
500 g filetu z dorsza2 banany
50 ml oleju
2 ząbki czosnku
2 jajka
mąka
50-70 ml wody
suszona bazylia
olej do smażenia
sól
Przygotowanie
Dorsza płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy
wzdłuż na pół.
Olej mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, do
smaku doprawiamy solą. Tak przygotowaną oliwą nacieramy filety.
Jajka, mąkę i wodę mieszamy na jednolitą masę (ma być
gęsta). Do smaku doprawiamy solą.
Filety zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na
rozgrzanym oleju. Przekładamy na blaszkę do pieczenia.
Na filetach układamy obrane banany pokrojone w krążki,
oprószamy suszoną bazylią.
Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 200°C.
chętnie wykorzystam twoją propozycję w mojej kuchni, ciekawe czy przypadnie do gustu mojej rodzinie;) ja jestem już na tak;)
OdpowiedzUsuńNa pewno <3 Dla nas wspaniałe połączenie...do niedawna nie sądziliśmy, że takie połączenia mogą nam posmakować.
UsuńA tu mnie zaskoczyłeś, super propozycja :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy <3 Gorąco polecamy :)
UsuńDorsz, banan brzmi intrygująco, muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuń