Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką
Tak też można wykorzystać sałatę rzymską.
Ps. żółty ser dowolny
Składniki
-
2 główki
sałaty rzymskiej
-
4
plastry gotowanej szynki
-
4 łyżki
majonezu
-
2 jajka
ugotowane na twardo
-
strąk
czerwonej papryki
-
ogórek
-
cebula
-
sól
-
pieprz
-
pół
szklanki grubo startego żółtego sera
-
świeży
tymianek
Przygotowanie
Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu
ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim
rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki
pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka
piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i
listkami tymianku.
Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz