Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką
Tak też można wykorzystać sałatę rzymską.
Ps. żółty ser  dowolny 
Składniki
- 
                        
                                                                2 główki
 sałaty rzymskiej                                                    
                    
- 
                        
                                                                4 
plastry gotowanej szynki                                                
    
                    
- 
                        
                                                                4 łyżki 
majonezu                                                    
                    
- 
                        
                                                                2 jajka 
ugotowane na twardo                                                    
                    
- 
                        
                                                                strąk 
czerwonej papryki                                                    
                    
- 
                        
                                                                ogórek                                                    
                    
- 
                        
                                                                cebula                                                    
                    
- 
                        
                                                                sól                                                    
                    
- 
                        
                                                                pieprz                                                    
                    
- 
                        
                                                                pół 
szklanki grubo startego żółtego sera                                    
                
                    
- 
                        
                                                                świeży 
tymianek                                                    
 
Przygotowanie
 Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu 
ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim 
rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki 
pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego  w słupki, oraz kilka 
piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i 
listkami tymianku.
 Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz