środa, 1 czerwca 2016

Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Tak też można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny 









Składniki

  • 2 główki sałaty rzymskiej
  • 4 plastry gotowanej szynki
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • strąk czerwonej papryki
  • ogórek
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • pół szklanki grubo startego żółtego sera
  • świeży tymianek

     

    Przygotowanie

      Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i listkami tymianku.
    Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz