poniedziałek, 6 czerwca 2016

Kotlety z łososia

Niezwykle subtelny smak łososia w klasycznych klimatach. Dlaczego na smalcu? Ponieważ niweluje przykry zapach podczas smażenia.







 

Składniki

500 g filetu z łososia (atlantycki)
1 jajko
1 cebula
bułka tarta
smalec do smażenia
sól, pieprz

 

Przygotowanie

 
Filet z łososia mielimy w maszynce o średnich oczkach.

Następnie mieszamy z jajkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Z przygotowanej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz