wtorek, 7 czerwca 2016

Pałki kurczaka w pomidorach

Ulubiony kurczak 









Składniki

  • 8 pałek kurczaka
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka tymianku
  • puszka pomidorów krojonych
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

     

    Przygotowanie

    Pałki umyłem, osuszyłem, obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem je do naczynia do zapiekania, a na tej samej patelni lekko podsmażyłem przekrojone na pół ząbki czosnku.
    Dodałem czosnek do mięsa, posoliłem, posypałem pieprzem i tymiankiem. Polałem przecierem pomidorowym wymieszanym z pomidorami z puszki.
      Zapiekałem 50 minut w temperaturze 200 stopni C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz