Składniki
- 2 gruszki
 - ser kozi capretto
 - prażone płatki migdałów
 - Kruszonka:
 - 100g masła
 - 100g cukru
 - 
                        
                                                                  200g mąki                                                    
Przygotowanie
Gruszki przekroiłem wzdłuż na pół i wydrążyłem odrobinę miąższu. W miejsce po wydrążeniu włożyłem starty ser, uprażone płatki migdałów, namoczoną żurawinę.
Przygotowałem kruszonkę : połączyłem mąkę, masło pokrojone w kostkę i cukier, wyrobiłem palcami. Zawinąłem w folię, wstawiłem do lodówki.Gruszki ułożyłem w żaroodpornej formie posypałem startą kruszonką i startym seremZapiekałem ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.
 

 


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz