Składniki
100 g ryżu2 duże marchewki
600 ml bulionu warzywnego
600 g filetów rybnych (u nas czarniak)
pieprz cytrynowy
Przygotowanie
Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy z
suchym ryżem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy gorącym bulionem.
Rybę dzielimy na porcje, oprószamy z jednej i z drugiej
strony, pieprzem cytrynowym, układamy na ryż. Przykrywamy folią aluminiową i
wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekamy 25 min, po czym ściągamy folię
i zapiekamy jeszcze 10 min.
Fajny pomysł;)
OdpowiedzUsuńDziękujemy ;)
UsuńZapiekanka była dzisiaj na obiad. Przypadkiem.Z dorszem, którego lekko podsmażyłam. Ale gdybym zrobiła tak, jak w przepisie, byłoby lżejsze i równie smaczne. Dodałam również lekko podsmażonej cebulki i czosnku. Wyszło coś wspaniałego. Dziękuję za przepis. Wchodzi na stałe do domowej karty dań:)))
OdpowiedzUsuń