mielona papryczka chili
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w
plastry.
Tuńczyka osączamy z zalewy, rozgniatamy widelcem, mieszamy z
majonezem.
Pomidory kroimy w grube plastry.
Oliwki osączamy, kroimy na pół.
Bułki rozkrawamy wzdłuż. Część miąższu usuwamy. Na spodnią
część bułki układamy tuńczyka, następnie pomidor, bazylię (posiekaną), oliwki i
jajka. Oprószamy solą i pieprzem. Przykrywamy górną częścią. Na wierzch
układamy pokrojony na plasterki ser.
Zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C.
W tym czasie przygotowujemy sos:
Do miski przekładamy makrelę wraz z zalewą, doprawiamy do
smaku odrobiną zmielonej papryczki chili. Rozgniatamy widelcem.
Bułki po upieczeniu kroimy na mniejsze kawałki.
Podajemy z sosem makrelowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz