Sałatka z wędzonym pstrągiem i karczochami
Lekka, wiosenna sałatka na kolację <3
Składniki
-
mix sałat
-
3 jajka
-
wędzony
pstrąg
-
sól
- pieprz
-
kilka
pomidorków koktajlowych
-
słoiczek
marynowanych karczochów
-
Sos : 2
łyżki jasnego octu winnego
-
6 łyżek
oliwy
-
1 łyżka
musztardy
-
sól,
pieprz i cukier do smaku
-
świeża
bazylia
Przygotowanie
Do małego słoiczka z zakrętką wlałem ocet, musztardę, oliwę, sól,
pieprz i cukier. Słoiczek zakręcamy i energicznie nim potrząsamy do
uzyskania jednolitego sosu.
Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem na ćwiartki. Karczochy osączyłem.
Pokroiłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu i
osuszeniu pokroiłem na ćwiartki.
Wędzonego pstrąga obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na mniejsze kawałki.
Szczypiorek listki bazylii posiekałem.
Mix sałat rozłożyłem w salaterce, następnie dodałem pozostałe składniki
sałatki. Polałem sosem, doprawiłem sola i pieprzem, delikatnie
wymieszałem.
Ja bym powidziała, że jest to piekna kompozcja, nie tylko fotograficzna, ale przede wszyskim smakowa. Gratulacje :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Bardzo dziękujemy :D
Usuń