sobota, 16 kwietnia 2016

Filety z kurczaka w podwójnej panierce

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy 







 

Składniki

2 filety z kurczaka (po 200 g)
50 g mąki
1 jajko
10 ml mleka
100 g bułki tartej
200 g remulady duńskiej
50 ml oleju rzepakowego
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą, pieprzem i lekko rozbijamy.

Przygotowane mięso obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconym jajku (z dodatkiem, mleka /10 ml/ soli i pieprzu). Kolejno w bułce tartej, sosie i zaś w bułce.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym, z obu stron na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz