Sałatka z bobu i kaparów
Kuchnia żydowska jest pyszna , zapomnijcie o uprzedzeniach.
Składniki
-
500 g bobu
-
garść
kaparów
-
Sos : 3
łyżki majonezu
-
pół
szklanki kwaśnej śmietany
-
2 ząbki
czosnku
-
sól
-
biały pieprz
-
gałka
muszkatołowa
-
sok z
cytryny
Przygotowanie
Bób ugotowałem, odcedziłem i przelałem zimna wodą. Dokładnie
osączyłem. Po ostygnięciu obrałem ze skórki. Wymieszałem z kaparami.
Sos : wymieszałem majonez ze śmietaną i roztartym czosnkiem. Doprawiłem
do smaku solą, białym pieprzem, sokiem cytrynowym i szczyptą gałki.
Wymieszałem z bobem i kaparami.
Podałem na liściach zielonej sałaty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz