Składniki
3/4 szklanki kaszy jaglanej1/2 szklanki otrębów owsianych
5 pomidorów suszonych z zalewy
50 ml oleju z suszonych pomidorów
1 łyżka siemienia lnianego
koperek
sól ziołowa
bułka tarta
olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem zawartym na
opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Przekładamy (letnią) do miski.
Cebulę podsmażamy na oliwie z pomidorów, dodajemy do kaszy.
Pomidory kroimy w paski i razem z siemieniem, koperkiem,
otrębami dodajemy do całości. Tak przygotowany farsz doprawiamy do smaku solą
ziołową, ponownie mieszamy i formujemy kotlety. (Gdyby farsz był nieco za
luźny, możemy dodać trochę oliwy z pomidorów) Obtaczamy w bułce tartej i
smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz