Składniki
200 g makaronu łazanki250 g kiszonej kapusty
1 liść laurowy
1 duża cebula
2 łyżki oleju
100 g boczku wędzonego (plastry)
kminek mielony
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotowałem z przepisu zawartego na opakowaniu.
Przelałem zimną wodą i odcedziłem.
Kapustę posiekałem przełożyłem do rondla. Dolałem zimnej
wody (ok. 100 ml), wrzuciłem liść laurowy i dusiłem na wolnym ogniu do
miękkości kapusty. Odparowałem nadmiar płynów.
Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju, dodałem drobno
pokrojony boczek, chwilę podsmażyłem. Dodałem do kapusty. Doprawiłem do smaku
kminkiem, solą i pieprzem.
Do całości dodałem łazanki, chwilę razem podsmażałem.
W tej wersji są przepyszne :)
OdpowiedzUsuń