Składniki
200 g ulubionego makaronu (u nas świderki)2 marchewki
1 pietruszka
1 mały seler
2 duże białe części pora
3 cm świeżego imbiru
1 łyżeczka masła klarowanego
1,2 l bulionu warzywnego
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Odcedzamy.
Warzywa obieramy i myjemy.
Marchew kroimy w półplasterki.
Seler i pietruszkę kroimy w kostkę.
Imbir kroimy w słupki.
Por kroimy w piórka.
W garnku rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i podsmażamy
przez kilka minut. Następnie zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy do miękkości
warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz