czwartek, 18 lutego 2016

Filety z kurczaka w porach

Bardzo smaczne połączenie kurczaka, sera żółtego, papryki i pora. Zachęcamy do wypróbowania.







Składniki

4 filety z udka kurczaka
4 kawałki sera (1x1x4 cm)
1 czerwona papryka
2 duże pory
olej rzepakowy do natłuszczenia naczynia
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

 
Pory myjemy, dzielimy na liście i sparzamy w osolonym wrzątku. Następnie wyjmujemy i studzimy.

Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na brzeg każdego filetu kładziemy kawałek sera i dwa kawałki papryki. Zwijamy w roladki.

Każdą roladkę owijamy liśćmi pora, najpierw wzdłuż, następnie w poprzek.

Tak przygotowane roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C, następnie 10 min w tej samej temperaturze.
Podajemy  na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz