Przyprawa cygańska jest niezwykle aromatyczna. Polecamy produkty od:
http://rafex.eu/mieszanki-przypraw-c-31.html#
Składniki
1 kg łopatki wieprzowej1 łyżka żelatyny
1 łyżka przyprawy cygańskiej
1 główka czosnku
sól, pieprz (opcjonalnie)
Przygotowanie
Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony
na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie
mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę
mięsną przekładamy do woreczka ,zawiązujemy i wkładamy do szynkowaru. Zamykamy
i gotujemy we wrzątku przez 45 min. Szynkowar wyciągamy ,studzimy i wkładamy do
lodówki na kilka godzin. Wędlinę wyjmujemy i kroimy na plasterki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz