Tortille z wędzonym halibutem
Szukasz przepisu na szybką przekąskę.....oto nasza propozycja.
Składniki
-
1 opakowanie tortilli
- 400 g
wędzonego halibuta
-
250 g
pomidorków koktajlowych
-
2 szalotki
-
sałata
rzymska
-
sos 1000
wysp
Przygotowanie
Wędzonego halibuta oczyściłem z ości i podzieliłem na mniejsze
kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu pokroiłem na połówki. Sałatę
rzymską opłukałem, porwałem. Szalotki obrałem, pokroiłem w piórka.
Tortille podgrzałem na gorącej patelni, posmarowałem sosem 1000 wysp.
Rozłożyłem na nich sałatę, pomidorki, szalotkę oraz halibuta. Złożyłem,
owinąłem folią aluminiową. Tak przygotowane tortille umieściłem w
rozgrzanym piekarniku, w którym były do czasu, aż były gorące. Podałem
z sosem 1000 wysp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz