czwartek, 21 stycznia 2016

Tortille z wędzonym halibutem

Szukasz przepisu na szybką przekąskę.....oto nasza propozycja. 








Składniki

  • 1 opakowanie tortilli
  • 400 g wędzonego halibuta
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 2 szalotki
  • sałata rzymska
  • sos 1000 wysp

     

    Przygotowanie

      Wędzonego halibuta oczyściłem z ości i podzieliłem na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe po umyciu pokroiłem na połówki. Sałatę rzymską opłukałem, porwałem. Szalotki obrałem, pokroiłem w piórka.
    Tortille podgrzałem na gorącej patelni, posmarowałem sosem 1000 wysp.
    Rozłożyłem na nich sałatę, pomidorki, szalotkę oraz halibuta. Złożyłem, owinąłem folią aluminiową. Tak przygotowane tortille umieściłem w rozgrzanym piekarniku, w którym były do czasu, aż były gorące. Podałem z sosem 1000 wysp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz