http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html
Składniki
- Farsz:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego
- 600 g łopatki wieprzowej
- 1 łyżka czosnku staropolskiego
- 4 cebule
- 100 ml oleju rzepakowego
- Dodatkowo:
- 1 średniej wielkości kapusta biała
-
1 l
bulionu warzywnego
Przygotowanie
Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach.
Ryż ugotowałem na półtwardo. Ostudziłem i dodałem do mięsa.
Cebule posiekałem, zeszkliłem na rozgrzanym tłuszczu, dodałem do mięsa. Całość doprawiłem, solą, pieprzem i czosnkiem. Składniki dokładnie połączyłem.
Na każdy liść ułożyłem farsz i zawinąłem. Dno brytfanki wyłożyłem wierzchnimi liśćmi kapusty ,ułożyłem na nich gołąbki ,które zalałem bulionem warzywnym, wierzch zakryłem pozostałymi liśćmi. Zapiekałem je przez 2 godziny w temperaturze 200° C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz