Składniki
200 g makaronu łazanki1/2 małej główki kapusty
200 g boczku surowego wędzonego
1 łyżka oleju
1 duża cebula
70 ml bulionu warzywnego
kminek mielony
sok z cytryny
sól, pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie
Makaron ugotowałem wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Boczek pokroiłem w niewielką kostkę, podsmażyłem na
rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodałem posiekaną cebulę. Smażyłem do jej
zeszklenia.
Kapustę poszatkowałem, dodałem do boczku z cebulą i zalałem
bulionem. Dusiłem pod przykryciem do jej miękkości, nadmiar bulionu
odparowałem.
Do całości dodałem makaron, wszystkie składniki wymieszałem,
do smaku doprawiłem kminkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Przed
podaniem udekorowałem posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz