niedziela, 13 grudnia 2015

Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem

Śledź lubi nas , a my jego tym bardziej :) 








Składniki

  • 500 g solonych filetów śledziowych
  • pół l mleka
  • 2 jabłka szara reneta
  • 2 szt czerwonej cebuli
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz

     

     

    Przygotowanie

      Filety śledziowe wymoczyłem w mleku kilka godzin. Pokroiłem w różne rozmiarowo kawałki. Jabłka pokroiłem po  usunięciu gniazd nasiennych w kostkę  wraz ze skórką.
    Cebulę pokroiłem w krążki. Majonez  wymieszałem z musztardą . Szczypiorek posiekałem dość drobno. Tak przygotowane składniki  delikatnie wymieszałem z sosem, cebulą i jabłkiem. Sałatkę posypałem szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

1 komentarz: