wtorek, 29 grudnia 2015

Sernik na biszkoptach

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu sernik jest bardzo puszysty i znika w oka mgnieniu. Po prostu boski. Świetnie sprawdza się przyprawa do sernika o wspaniałych aromatach, dostarczona od Skworcu.
http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html






 

Składniki

1 opakowanie biszkoptów (u nas podłużne)
1 kg sera z wiaderka (naturalny)
7 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
2 budynie waniliowe (bez cukru)
200 ml mleka
125 ml oleju
50 g przyprawy do sernika

 

Przygotowanie

 
Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
Białka ubijamy ze szklanką cukru.
Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser, budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2 godziny w temperaturze 130°C.

6 komentarzy:

  1. fajny i delikatny, lubię ten typ sernika, jestem ciekawa tej przyprawy, komplecik cudowny <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Szukam właśnie fajnego sernika na sylwestra. Może to będzie właśnie ten? Wygląda bajecznie !!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł, oj zjadłabym taki kawałeczek z wielką chęcią.

    OdpowiedzUsuń