http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html
Składniki
1 opakowanie biszkoptów (u nas podłużne)1 kg sera z wiaderka (naturalny)
7 jajek
1 i 1/2 szklanki cukru
2 budynie waniliowe (bez cukru)
200 ml mleka
125 ml oleju
50 g przyprawy do sernika
Przygotowanie
Biszkopty układamy na dno blaszki (25x25x7).
Białka ubijamy ze szklanką cukru.
Żółtka ucieramy z ½ szklanki cukru, dodajemy partiami ser,
budyń (suchy), olej, przyprawę i mleko. Dokładnie wyrabiamy, mieszamy z ubitą
na sztywno pianą (masa ma być lejąca). Masę wylewamy na biszkopty, pieczemy 2
godziny w temperaturze 130°C.
fajny i delikatny, lubię ten typ sernika, jestem ciekawa tej przyprawy, komplecik cudowny <3
OdpowiedzUsuń:*
UsuńSzukam właśnie fajnego sernika na sylwestra. Może to będzie właśnie ten? Wygląda bajecznie !!!
OdpowiedzUsuńDziękujemy :* i serdecznie polecamy ;)
UsuńSuper pomysł, oj zjadłabym taki kawałeczek z wielką chęcią.
OdpowiedzUsuń;)
Usuń