Składniki
1 łyżeczka masła ghee
1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
2 ząbki czosnku
2 cm świeżego imbiru
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka przyprawy 5 smaków
1,2 l bulionu warzywnego
5 g pasków grzybów mun
1 liść kaffiru
opakowanie makaronu soba
natka pietruszki
pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.
Odcedzamy.
W rondlu, rozpuszczamy masło, dodajemy warzywa, podsmażamy.
Dodajemy przyprawę, sos sojowy, posiekany czosnek i imbir, chwilę razem
podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem.
Dodajemy liść kaffiru, paski grzybków. Gotujemy do miękkości
warzyw i grzybów, doprawiamy pieprzem.
Zupę podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Chętnie bym go kiedyś spróbowała ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)