Polecamy fan page: https://www.facebook.com/SKWORCUpl/?fref=ts
Strona internetowa: http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html
Składniki
500 g jagnięciny (organki jagnięce)1 łyżeczka masła klarowanego
500 ml bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki przyprawy Caffe de Paris
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sól, pieprz
Przygotowanie
Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej
i drugiej strony, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy
jeszcze chwilę. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła i dusimy
na małym ogniu 45 min. Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką
ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz