czwartek, 3 grudnia 2015

Jagnięcina duszona w sosie

Mięso jagnięce jest mało popularne, często bardzo drogie...ale od czasu do czasu można pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa. Delikatne mięso połączyliśmy z aromatycznymi przyprawami. Caffe de Paris od Skworcu, idealnie balansuje aromatami i smakami. 
Polecamy fan page: https://www.facebook.com/SKWORCUpl/?fref=ts
Strona internetowa: http://www.skworcu.com.pl/pl_przyprawy,41.html






Składniki

500 g jagnięciny (organki jagnięce)
1 łyżeczka masła klarowanego
500 ml bulionu warzywnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki przyprawy Caffe de Paris
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sól, pieprz

 

 

Przygotowanie

Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła i dusimy na małym ogniu 45 min. Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz