Sałatka z granatem
Smaczna sałatka z wykorzystaniem owoców granatu. I pyszny, grecki ser idealnie komponujący się ze słodkościami. 
Składniki
- 
                        
                                                                2 granaty                                                    
                    
- 
                        
                                                                Mix sałat                                                    
                    
- 
                        
                                                                250 g 
pomidorków koktajlowych                                                 
   
                    
- 
                        
                                                                200 g 
sera feta                                                    
                    
- 
                        
                                                                1 szalotka                                                    
                    
- 
                        
                                                                kilka 
gałązek świeżego tymianku (opcjonalnie )                                
                     
                    
- 
                        
                                                                Sos 
winegret: sól morska                                                    
                    
- 
                        
                                                                pieprz                                                    
                    
- 
                        
                                                                4 łyżki 
oliwy extra vergine                                                    
                    
- 
                        
                                                                3 łyżki 
 miodu                                                    
                    
- 
                        
                                                                2 łyżki 
octu winnego czerwonego                                                 
    
                    
- 
                        
                                                                1 łyżka 
musztardy Dijon                                                    
 
 
Przygotowanie
 
 
 Wyłuskałem ziarenka granatu. Sałatę  ułożyłem na półmisku. 
Pomidorki przekroiłem na ćwiartki rozłożyłem na sałacie. Posypałem 
pokruszoną fetą , dodałem drobniutko pokrojona szalotkę. Wszystko 
doprawiłem solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Posypałem granatem. 
 Wymieszałem składniki winegretu i polałem po sałatce, (jeśli użyjemy 
tymianku to  posypujemy listkami).
 
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz